torsdag 27 november 2008

Julstress...

Tyra, Maria och Adrian "grillar korv"
Det är inte bara julskyltningen i affärerna som kommer tidigare för varje år. I år har jag själv lyckats skapa julstress redan innan första advent. Det tror jag aldrig har hänt innan. Vid närmare eftertanke är det en hel del som i år inte är som det varit tidigare inför jul så det är kanske inte så konstigt....
Igår sydde mamma om mina nya julgardiner och vi hängde upp dem i köket. Vi har också ställt upp alla ljusstakar och hängt upp julstjärnor. Det blev jättefint och Tyra är alldeles lyrisk över alla ljus överallt. Hon tycks också ha fått mormors ådra vad det gäller fascinationen över elljusslingor. Grannarna på vägen till dagis har hängt ut sina slingor, numera tar det mycket längre tid att ta sig till dagis. Man måst nämligen stanna och beundra varje slinga noggrant. Extra fina är de med olika färg på ljusen... ( det ryser i mig bara vid tanken, blinkar de också kräks jag nästan)
Rent medicinskt kan vi väl beta utav en i taget. Friskast först:
Tyra - helt frisk med undantag från ett mycket ilsket humör och extra trots. Samt att hon i brist på andra krämpor blir väldigt lidande av minsta lilla röda märke hon kan hitta någonstans på kroppen. Hon hävdar bland annat att vi fortfarande har myggor inomhus som bitit henne titt som tätt.
Anna - i princip frisk, bara väldigt trött och borde rent teoretiskt ha gått åtminstone halva sjuksköterskeutbildningen med tanke på kunskap om mediciner, biverkningar, såromläggning, sondsättning osv.
Johan - Brutet ben, uttråkad och irriterad över hela situationen. Löser allas våra logistiska och psykiska bekymmer från soffan i vardagsrummet. Tack tack! :-)
Adrian- väldigt pigg. Alla provsvar ser bra ut och från och med nästa vecka är det "endast" två provtagningar per vecka som gäller. Har börjat se sin syster somkonkurrent om leksaker och uppmärksamhet - hans sätt att tackla problemet - slå henne och säga "AJ".
Det var lite svårt att avgöra om det var Johan eller Adrian som skulle hamna sist. Egentligen är det nog Johan, men med tanke på all medicin Adrian fortfarande äter vann han...
På schemat imorgon, provtagning på Blodcentralen, besiktning av bilen, bakning av lussekatter - samt införskaffa ett lugnt och utvilat sinnelag och trevligt sätt. Det sistnämnda gäller alla familjemedlemmar.

Inga kommentarer: