tisdag 23 september 2008

Hjärtundersökning



Det närmar sig alltmer, och nu börjar det kännas. Vi är trötta och slitna och försöker att inte tänka så mycket på det som ska komma, men det är svårt. Om en vecka är vi på Ronald McDonald i Göteborg och ska försöka att sova lugnt innan inskrivning på morgonen därpå.
Adrian är pigg som vanligt numera, sjövild är väl ett annat rätt så passande uttryck. Dagens provtagning gick bra och det verkar som om hans värden nu är på väg i rätt riktning på egen hand utan hjälp av bloddoping. Lite lågt Hb var det dock så det blir ny provtagning på fredag för säkerhets skull. Vi var också på hjärtundersökning. Hjärtats muskulatur kan påverkas av cytostatikan men det hade det inte gjort för Adrians del vilket var bra.Vad läkaren hittade var det som han själv uttryckte det " ett bifynd". Det visar sig att det är ett hål mellan höger och vänster hjärtkammare som inte har slutit sig som det ska och normalt gör inom det första levnadsåret. Adrians hjärtfunktion är trots detta väl inom normalvärden och detta är inget som det kommer göras något åt i dagsläget. Dock kommer vi få gå och kontrollera också det här och eventuellt kan man behöva "laga" det, men det görs inte förrän han är tre-fyra år i så fall. Konstigt nog känns det här inte så mycket, i och med att det inte kommer förändra något i ett nuläge. Det är mer så att det är mer information till kirurgerna, men först och främst måste den operationen gå bra innan vi kan fokusera på något annat. Fast det är klart, lite orättvist känns det, det räcker till och blir över ändå.


ett blötdjur



Här hemma försöker vi fortfarande få lite ordning, men det är något slags zombietillstånd som råder. Trots att vi är tre vuxna hopar sig både disk och tvätt. Mystiskt. Kanske hjälper det inte att jag försöker att organisera garaget samtidigt och att Johans nya hobby - ett jättelikt akvarium tar en hel del tid. (fast akvariet minsann skulle sköta sig nästan självt...... )
Imorgon är det möte med dagis på morgonen för att försöka ge dem lite info om hur det ser ut ifall Tyra börjar visa några reaktioner där också. Märkligt nog har inte gjort det hittills, hon pratar om att Adrian och vi är i Göteborg ibland och att Adrian är sjuk, men säger inte mycket mer. På kvällen är det föräldramöte, så det blir mycket dagis imorgon. Tur att vi har världens bästa dagis, kan nog inte lovorda dem nog. Trots ombyggnad och en del personalbyte efter sommaren känns barnen väldigt trygga. Tyra tycker att helgerna är lite väl långa och brukar redan lördag kväll fråga om hon inte kan få gå till dagis imorgon. Vad nu det ger för betyg till hennes föräldrar kan man ju analysera om man vill - eller så gör man som jag, är väldigt glad att hon trivs så bra på sitt dagis! :-)



Inga kommentarer: