söndag 16 augusti 2009

Åter till vardagen



Ja, imorgon är det dags. Efter en lång, lång ledighet börjar vardagen lite smått igen imorgon. Tyra ska tillbaka till dagis och i och med det förändras läggtider. Jag kan faktiskt tycka att det är skönt. Just det där att få ha vardag, en alldeles vanlig vardag och bara gör a vanliga saker. Få samma problem som alla andra med att få saker och ting att gå ihop, inte vilja laga köttbullar och makaroner varje dag, men inte heller orka laga något mer näringsrikt och kreativt. Om det fortsätter att få vara vardag för oss under hösten hoppas jag kunna läsa på halvtid, det beror naturligtvis på vad läkare, FK och andra inblandade tycker, men förhoppningsvis från mitten av september.

Vi har nu också avklarat födelsedag numro tre av fyra utan sjukhusbesök. Det är en avsevärd skillnad mot förra året då vi lyckades med full pott - under sjukhusvistelse. :-)

Gårdagens tema var grädde, då vi fick en mycket god men ack så mättande middag av min käre man. Tack snälla du, men från och med imorgon måste temat nog bli broccoli ett bra tag framöver.

Dagens tema är kantareller. Fantastiska svampar som poppar upp precis överallt i skogen just nu. Tyvärr är det ju inte riktigt bara att äta dem där de står. Idag har vi plockat knappt fem kilo svamp på två timmar, densamma har sedan rensats i cirka tre timmar för att senare förvällas i drygt två timmar. Det är lite arbete, men när kantarellsåsen (med broccoli) serveras i vinter är dagen arbete glömt.

Adrian är ett vilt och farligt goselejon, han har fortfarande djurtema efter sommarens semestrande på Kolmården och Köpenhamn Zoo. Så gott som varje morgon tittar han ut på altanen och ropar - Mamma, mamma, lejo!!! med väldig inlevelse. När han senare leker lejon är det ingen som går säker. Tyras kompis E råkade ut för lejonet häromdagen och eftersom det är ett sjuttonkilos kraftpaketslejon så vill det säga att han välter sin omgivning.. Det kommer bli väldigt bra med förskola för det här lejonet....

Tyra har kommit in i någon helt underbar fas av tonårsfasoner. Hon svarar tvärt och otrevligt om hon svarar alls. Smäller i dörrar och muttrar. Inte hela tiden som tur är, men det kommer bli bra med förskola för Tonårstyra också.

Förskolan kommer nog ändå att bli allra bäst för Tonårstyras och Lejonadrians mamma.

Som ni säkert redan förstått mår vi alla bra. Det är ju först när man mår bra som man har tid och ork att ens notera fasonerna ovan. Egentligen är det alldeles underbart att Adrian är så pigg så att han välter allt som kommer i hans väg. Att Tyra nu är så trygg att vi får alla reaktioner av olika art. Att jag och Johan mår så bra så att vi kan se att det är så det är, och faktiskt se fram emot att få en alldeles egen helg utan barn nästa vecka. Ja, det är skönt att det snart är höst, och att det snart är vardag igen :-)

ps. jag inser att jag kommer att få ångra det här när jag har tröttnat på vardagen om några veckor, men det kommer säkert finnas någon vänlig själ som påminner mig.... ds

Inga kommentarer: