onsdag 30 april 2008

Valborgsmässoafton


Årets valborgsmässoafton blev den i särklass lugnaste för min del så här långt. Jag och mamma har sett något slags firande på TV, Tyra badade med sitt Bamse schampo och slocknade kvart över sju. Jag somnade i soffan... Majeld får det bli nästa år.


Idag var det röntgenundersökning för Adrian och det gick bra. Han fick lite extra morfin då det var viktigt att han låg exakt stilla under själva undersökningen, men det var inga problem. Däremot var jag och Johan rejält nervösa, detvar ju nu vi skulle få veta om cellgifterna hade gjort den verkan vi hoppats på, vi vill åtminstoner få reda på att de ger någon effekt alls, så inte Adrians alla biverkningar är förgäves. Vi hade förberett oss på att det kunde ta tid innan vi kunde få några svar då bilderna skulle skickas till Göteborg som skulle rapportera till Karlstad. (ibland är gången inte alldeles enkel) Dock hade vi "tur" redan på senare delen av eftermiddagen fick vi de preliminära provsvaren som visar en kraftig regression av både tumören i levern och de i lungorna!!! Vi håller hårt i ordet kraftig som läkaren sa inte används om det inte stämmer..
Tyvärr har febern stigit lite idag och ligger en bit över 38 trots både antibiotika och kontinuerligt med febernedsättande. Det har tagits en massa prover och blododlingar för att försöka ta reda på vad det är som orsakar det, men såvitt vi vet har de inte hittat något än.
En lite "rolig" händelse från dagen är att vi på lkarens order skulle försöka få ett urinprov... och då skulle det helst inte tas i påse som man klistrar på... ja, ni förstår. Nej, då kunde provet bli orent, så det vore bra om Adrian kunde kissa i en mugg. HAHAHA, säger jag hur får man en 8 månaders bebis att kissa på kommando?? Jag och en sköterska stod på varsin sida sängen med plastmuggar i högsta hugg under säkert en timme under eftermiddagen efter att ha sondat i honom extra vätska och sedan passade på att "lufta". Hmmm.......kan säga att Adrian tyckte den totala uppmärksamheten var jätteskoj och höll hov, vinkade snurrade och pratade för fullt. Något prov fick vi inte....
Får höra imorgon om det gick bättre för Johan när hans skift tog vid :-)


Inga kommentarer: