torsdag 1 maj 2008

Första Maj! Gästbloggare Johan

Nu är det vår på riktigt! Maj....det är otroligt vad det har gått snabbt! Nu är vi inne på den 27:de dagen i sjukhusträsket. Adrian har mått lite illa idag och vomerat vid ett flertal tillfällen. Så nu har läkarna satt honom på diet och han får näring intravenöst. Febern har varit uppe och snuddat vid 39-strecket men med alvedon i kroppen så är han i skrivande stund nere på 37,4 grader. Trots febern har han varit vid hyfsat gott mod och fortsatt att sätta klorna i var och varannan sjuksköterska, det är bara den manliga läkaren han inte uppskattade speciellt mycket.






Kan inte låta bli att som stolt pappa visa upp Adrians olika raggningsknep. Det talas om att sjuksköterskorna står i kö för att komma in på vårt rum. Det stämmer nog för när de väl har kommit in här så är de smått omöjliga att bli av med. Ett rykte som florerar här, är att de funderar på att lägga ner strejken och istället invadera vårt rum här på sjukhuset, allt för att få en glimt av charmtrollet. Men det kan man nog ta med en nypa salt. Men visst är han beroendeframkallande, det kan man inte sticka under stolen med.

Adrians blodvärde hade gått upp lite från igår och trombosyterna (blodplättarna) har ökat något och det är första gången de gjort det sen han började behandlingen. Så nu är det "bara" dags för benmärgen att återhämta sig lite till så att den kan börja producera vita blodkroppar igen. Som av en händelse så kommer sjuksköterskan in och ger mig provsvaren ifrån kvällens prover och de visar att han nu har 0.1 B-Neutro-PK(vita blodkroppar). Även blodplättarna och hans blodvärde har positivt nog ökat lite också. Vi får hålla tummarna att han har varit nere på botten och vänt nu och är på väg upp till ytan. Nu skall jag försöka få Adrian att sova så att vi orkar kriga vidare imorgon. God natt säger vi härifrån Karlstad.






1 kommentar:

LaufeLille sa...

Mera neutrofila! Heja Adrian!!! Sov så gott nu inatt.// Mamma