måndag 11 maj 2009

Helg och tankar

Allt lugnt här såvitt vi har vett att förstå. Fortfarande är Adrian väldigt snuvig, men spekulerar i varför det gör vi bara ibland. Helgen har varit lugn, eller full fart är det alltid men inget uppseendeväckande. Tyra var på sitt första barnkalas i lördags, fantastiskt spännande och roligt tyckte hon.... ända tills hon upptäckte att vi tänkt att lämna henne där med sina kompisar i en och en halv timme. Tjejen som vanligtvis är rätt så tuff och framåt blev väldigt liten... det hela resulterade i att jag också fick gå på barnkalas. Det var trevligt, men lite oförberedd var jag allt. Maria har varit här och det är alltid skönt med ett par extra händer, förutom att det är trevligt att ses ändå :-). Hon fyller år nu till helgen men vi passade på att fira henne lite i helgen och fick fram grillen för första gången i år. Hämtat pallkragar hos mamma och pappa som det är meningen att vi ska plantera lite egna grönsaker i.
Ja, ni hör helt vanligt vardagsliv helt enkelt. För oss är det helt fantastiskt. Jag har bloggat i mer än ett år nu, för att se kontraster kan man alltid titta tillbaka på hur livet såg ut för ett år sedan...
Så här var det då.....det är svårt att förstå.
Utskrivna!!!
För första gången sedna den 4:e april är vi nu utskrivna från sjukhusen. Åkte från Göteborg i eftermiddags efter många om och men, till sist fick vi tillstånd att åka hem. Inhämtade nästan ett frikort med mediciner mot alla biverkningar som man kan få, och redan har av cellgifterna, och fick order om att ringa dagvården imorgon bitti för att avlägga rapport om Adrians tillstånd. Tala om att känna sig kontrollerade, det känns både tryggt och jobbigt.Adrians tillstånd då, jodå han är vid ganska gott mod, verkar fortfarande må rätt så illa och får bara mat genom sonden. Smakar lite och grinar upp sig väldigt när han råkar smaka på något vi erbjuder. En pingvistång var dock gott att gnaga lite på i bilen under hemfärden, tänkte - det är kanske inte så lyckat med alla färgämnen och socker..... kom sedan på andra tankar, en pingvinstång är nog nästan nyttig i förhållande till vad han får i sig i övrigt....Tisdag är det kontroll av njurfunktionen, rutinkontroll som görs efter fyra behandlingar då cellgifterna kan påverka denna. Onsdag kväll bär det av tillbaka till Göteborg för nästa behandling, och den här gången hoppas vi få rum på Ronald Mcdonald House så att Tyra kan vara med. Imorgon ska vi försöka hinna njuta av att bara vara hemma en stund (medan vi tvättar , klipper gräs och sånt) dvs, om morgonens samtal med Dagvården faller väl ut.Godnatt!

1 kommentar:

Maria sa...

Visst är det svårt att förstå vad man har gått igenom när man ser tillbaka i bloggen. Vi har mkt svårt att relatera till hur vår förra vår såg ut, mot den vår vi har i år. Tur att människan har förmåga att snabbt glömma och leva i nuet. Härligt att ni också får en vardag mellan alla sjukhusbesök.