onsdag 13 maj 2009

Upp och ner och fram och tillbaka

Tillbaka från Göteborg. Snabbt och smärtfritt (nästan) gick det. Adrian har tyvärr börjat tycka att det är jobbigt när det ska stickas venöst. Därför försöker vi nu i den mån det är möjligt att bara sticka på det sättet när vi är i Göteborg varannan vecka. Däremellan tas proverna kapillärt i Karlstad och det går väldigt smidigt. Idag hjälpte det inte ens med avledning av alla de slag, A kände direkt på sig vad som var på gång och vred sig som en mask. Sköterskan E är ett proffs, så trots en svettig och ilsken unge lyckas hon sticka på första försöket och det går ändå relativt snabbt att få alla prover. Som tur är går ilskan och ledsenheten snabbt över, men jobbigt ändå, vi vet ju att han kommer bli sticken många, många fler gånger.

Läkarbesöket gick snabbt, inga direkta nyheter. Virusproverna fortsätter sjunka och ingen immunsuppression. Fick veta att de har fyra barn som är transplanterade som mycket små som alla klarat sig utan medicin. Tydligen är det bra i sammanhanget att det handlar om lever och inte njurar som är transplanterade, då man är mycket mer beroende av stora doser avstötningsmed. Känns skönt att veta. Nytt besök bokat om två veckor, då ska vi också ta prover för att se om det är katt Adrian är allergisk mot. Hoppas att så inte är fallet..

Eftersom vi var klara väldigt snabbt på Östra passade vi på att åka till Botaniska Trädgården och strosa (springa) runt en stund innan bilturen hem. Lite övermodigt startade vi med lunch på restaurang Trädgår'n.... jag visste väl egentligen om att den kanske inte är så barnvänlig, men när vi redan satt där så var det bara att testa... Och tro det eller ej, det gick hur bra som helst.

Alla som träffat oss på sistone kan ju tänka sig våra barn, vita stolar, vita dukar och affärslunch. Jag kände mig lite lätt stressad men vi hann äta både salladsbuffé, lunch och dricka kaffe på maten innan barnen tröttnat. Kul!
Det var helt rätt i tiden att besöka Botaniska, rhododendron och azaleor blommade för fullt, hägg och syren doftade överallt. Alla utom jag blev röda i ögonen och fick rinniga näsor.... Väldigt sugna på att anlägga trädgård blev vi, men kanske ska vi ägna oss åt att klippa vår hyrda gräsmatta så länge...

Inga kommentarer: