tisdag 10 november 2009

November

Har aldrig varit min favoritmånad och kandiderar inte att bli det i år heller. Förra året var november månaden när vi kom hem från Göteborg efter transplantationen och Johan bröt benet. Resten har jag glömt. Pratade med syster M som vid tiden bodde hos oss (tack gode för det). Hon har också glömt (förträngt) november och stora delar av december förra året.
Årets november är idag inne på sin tionde dag och vi har hittills hunnit med en flytt (det är bra, det ska jag försöka komma ihåg till nästa november) Mamma har bott på sjukhus sedan november startade och vi hoppas att hon får komma hem innan november är slut (det hör till det jag ska glömma tills nästa gång) I övrigt bjuder november i vanlig ordning på grått och lerigt väder. Ser fram emot december så man kan få ta fram lite ljusstakar och julgardiner. Tror till och med min pappa tröttnat på mörkret för jag fick en adventsgran levererad häromdagen. Vi har satt upp den, men ännu inte satt i ljusen även om det kliar i fingrarna.

Förutom november och ovan nämnda detaljer är det bra. Adrian äter visserligen en penicillinkur, men det var flera månader sedan sist så det känns helt okej. Han är inte speciellt dålig utan det var sammantaget alla detaljer i form av rött öra, segdragen snuva och hosta som gjorde att vår läkare tyckte det var dags att slå till innan det blev värre.
Vi flyttar fortfarande men har plockat upp mycket och det känns väldigt bra i det "nya" huset. Ska försöka tapetsera klart någon helg, men ändå, väldigt bra. Skönt också att vara borta från det andra huset.
Väldigt mycket studier för både mig och Johan hela tiden fram till jul så vi hoppas på att få vara fortsatt friska. Med tanke på att Johan faktiskt är klar i januari så vore det väldigt bra om han fick vara frisk.
Tyra fick sin första vaccindos i morse och var jätteduktig, inte knyst sa hon. Vi hade förberett och pratat så mycket om den där sprutan för hon tenderar att bli väldigt rädd för allt som möjligen kan göra ont och har med sjukhus att göra. (antagligen hennes reaktion på allt som hänt med Adrian) Johan sa att hon nästan verkat besviken efter sprutan, som om hon förväntat sig att det skulle vara mycket värre... Ibland är det svårt att veta vad som är rätt och fel med förberedelse Det som fungerar en gång är inte alls bra nästa..
Nu sitter jag och väntar på att Telia eller om det var Relacom ska behaga sig att komma hit och installera vår telefon. Senare blir det tidig hämtning på förskolan och vi ska hem och baka eller måla = belöning för att T var så duktig att ta spruta.

1 kommentar:

L och A sa...

Bra jobbat Tyra! Vi skulle även vilja se bilder på den omtalade tapeten :-)