måndag 23 juni 2008

Ett litet hopp....

På plats på Drottning Silvias, och avd 322. Allt går planenligt och cytostatikan droppar sedan lunchtid. Vi träffade vår läkare, som är specialiserad på den här typen av tumörer och han gav oss planen för den fortsatta behandlingen.
Läkarna är mycket nöjda med hur Adrian svarat på behandling så här långt. Det syns och märks att han mår bättre. Ni som inte träffat honom på ett tag, men som träffat honom efter att vi fått diagnos, känner nog knappt igen honom. Han har blivit mycket mer egen individ och tagit ett skutt i utvecklingen. Jätteskön känsla! Dessutom har han senaste månaden gått upp 900g och växt en och en halv cm, så kroppen har fått lite tid för återhämtning.
Det fortsatta behandlingsprogrammet åtminstone på prognosplanet är att Adrian nu ska få den här behandlingen samt den nästa vecka. Därefter är det ny utvärdering med röntgen, hörselprov och njurundersökning. Efter det blir det med största sannolikhet, ytterligare ett block, med två behandlingsomgångar cytostatika. Detta för att de ser ett litet hopp att kunna operera utan att göra transplantation.... Som vi tidigare förstått var detta helt uteslutet, men nu finns alltså ett litet hopp igen, som vi håller fast vid så länge det går. Som läkaren sa, det är fantastiskt att transplantationsmöjligheten finns, men självklart vill man inte använda den om man inte måste. Naturligtvis är det inga garantier, men nu kan vi i alla fall hoppas.

Inga kommentarer: