torsdag 5 juni 2008

Uppskjuten Göteborgsresa

Det var tänkt att vi skulle ha åkt till Göteborg på onsdagkvällen och börjat behandling idag på torsdag. Nu blev det dock inte så, pga att de vita blodkropparna fortfarande ligger på 0.2 och behöver komma upp till 1 innan de startar en behandling. Det här är inget som helst ovanligt som vi har förstått det hela. Den nya given nu är att vi skall åka in till Karlstad först på söndag och ta prover och om vi får klartecken, dvs 1 i vita blodkroppar så åker vi till Göteborg då. Det känns väl inte speciellt roligt att vänta men det positiva är att vi får chansen att vara hemma och njuta av det fina vädret. Adrian mår helt okej i övrigt även om han har ett hb på 88 och bara 39 i trombocyter. Läkarna i Karlstad har varit i kontakt med de i Göteborg och de har gjort en bedömning att det inte är nödvändigt att starta behandlingen förrän på måndag. Något jag även fick bekräftat när jag pratade med en läkare i Göteborg nu för en liten stund sedan.

Igår fick vi veta att AFP är 396 (det var det värdet som var 688 000 ifrån början) så det går åt rätt håll. Som jag nämde tidigare så pratade jag med en läkare i Göteborg för en liten stund sedan och de hade fått svaret på röntgen som Adrian gjorde i måndags. Läkaren sa att tumören hade fortsatt att krympa och att de nu bara kunde se en ca 2 mm stor prick i ena lungan. Vad pricken är för något var svårt att bedömma men det är något som de givetvis följer upp hela tiden. Jag frågade om det var något som man kunde ta bort om det behövs och som jag förstod det så är det svårt eftersom den är så pass liten så att den kan vara svår att hitta under en operation. Men förhoppningen är att den skall "smälta" bort helt efter nästa behandlingsblock. I det stora hela så var läkaren nöjd i varje fall och om läkarna är nöjda så får vi böja oss för övermakten och vara detsamma.

Vi passade på att bada dubbelt igår, i varje fall Tyra, Anna och Marris. Själv så vadade jag runt med shorts och det var väldigt varmt och skönt, i varje fall kändes det så efter en liten stund. I övrigt så skiner Adrian ikapp med solen här emellanåt och hans idoldyrkan av Tyra är allt annat än sund. Han skrattar och skriker efter henne och hans lycka igår när han förstod att han skulle få bada gick inte att ta miste på! Kan inte undanhålla er våra busfrön även om de har oanständig klädsel!

Glömde berätta att Adrian har blivit riktigt bra på att äta nu, det är mest välling men nu så har han börjat äta upp till 200 ml i stöten och han har inte kräkts mer än någon enstaka gång den sista veckan. Han har även slutat med sin penicillinkur för den här gången, så magen börjar återgå till ett lite mera normalt tillstånd. Nä, nu är det tid för lite lunch här och den har jag och Anna tänkt oss att avnjuta på verandan i gott sällskap med en liten muntergök...

Inga kommentarer: