torsdag 9 oktober 2008

Tillbaka!!!


Första inlägget efter dagen D. Det är en vecka sedan imorgon och känns som om det var mycket längre sedan. Allting går så otroligt fort.
Torsdagen gick väldigt bra, både operationen av mig och transplantationen av Adrian. Helt enligt plan och läkarteam och kirurger var nöjda. Bilden här är dagen efter tranpl. och idag har Adrian inga andra slangar eller sladdar kvar än en korttidsCVK som de räknar med att ta bort under morgondagen.

Jag hade ont, väldigt ont efteråt och blev kvar på IVA ett dygn, också det enligt allt vad vi hört förut. På fredagmorgonen hände det som inte skulle hända, Adrian fick en blödning, och kirurgen kallades in, det gick snabbt att lösa så fort de hittat blödningen och sedan dess har det varit stabilt.
Jag är sedan igårkväll (tisdag) utskriven och bor på Ronaldhuset medan Adrian och Johan sover uppe på avdelningen. Här går allt väldigt bra och det som nu är kvar är att ställa in avstötningsmedicinen samt se till att Adrian själv äter så att han klarar sig..... sedan får vi åka hem.. Hur snabbt det går är inte klart ännu, men fortsätter det som nu så handlar det nog inte om mer än ett par veckor kanske till och med mindre. Vi kommer även när vi kommer hem ha ett tufft år framför oss med mycket kontroller och sjukhusbesök. Till och börja med tre gånger i veckan, senare om ett drygt halvår kanske en gång per vecka, för att glesas ut....
Nu håller vi på att lära oss det som gäller när man ska leva som transplanterad. Egentligen är det inte så mycket och de flesta restriktionerna gäller främst de första tre eller de första sex månaderna. En del är också livslånga, men inget som gör att man inte kan leva ett bra liv.
Mariana och Jonas som hållit oss sällskap den första tiden har också gjort underverk med allt från att lyssnat,pratat, kommit med mat och avlett våra tankar, Tack, tack , tack!!!
Tack också alla som hjälper till på olika sätt på hemma och bortaplan, kommer hit och hälsar på, ringer och hör av er på olika sätt, ni behövs!


2 kommentarer:

Anonym sa...

Christmas is coming early! Such great news!
Thinking of you all, Hannah, Chris , Benjy o Theo xxxx

Anonym sa...

Hej!

Jag har pratat med Marris och förstått att allt gått bra. Underbart! Hoppas ni får komma hem snart. Kramar

/Åsa