onsdag 15 juli 2009

Dåligt väder någon?!


Inte här i alla fall. Eller, jo en och annan regnskur har vi väl fått, men i förhållande till vad jag hört så låter det som värsta paradiset här nere. Varmt och skönt,(bara lite kvavt) och lagom med sol och skugga.
Vi har nu flyttat lite norrut (tror jag), till Klippan. Här har vi mest gjort ingenting idag och planerar inte för så mycket mer imorgon. En tur till Ängelholm kanske. Sedan man blivit barnfamilj blir man inte riktigt lika spontan (låter mycket bättre än impulsiv). Inte vi i alla fall. Just nu känns det som det handlar om planering igen fast på ett helt annat plan.
Planering 1 - vad ska göras
Planering 2 - själva eller med någon tredje part
Planering 3- beroende på svar i p2 planerar man endera för kontakt med X eller börjar packa väska.
Planering 4 - Hur stor väska behövs, matsäck? lilla eller stora apoteket? solkräm? badkläder? regnkläder? eller kanske båda?.....
Planering 5 - Hur kan man få ut väskan och familjen genom dörren, låsa den efter sig utan att ha klämt några fingrar eller glömt några familjemedlemmar?
Poängteras bör att det flera gånger hänt att allt ovan stämt och vi haft en riktigt trevlig dag. Trevligast brukar den vara när alla stegen ovan är genomgångna och dörren är stängd.

Fick en påminnelse idag om avd 322 och Barncancercentrum. Det är snart ett år sedan vi avslutade det sista blocket där och med dubbla känslor sa hejdå. En avdelning full av underbara människor, men ingen plats man önskar någon. Tänker också på den mycket väl fungerande organisationen Barncancerfonden som är till stort stöd och hjälpför drabbade familjer. Några vars viktiga funktion man också blir medveten om är blodgivarna.
För att propagera lite till: vill någon veta mer om hur man ger blod eller anmäla sig som blodgivare gör det på: http://www.geblod.se/ ni som tvekat, ni behövs!
Barncancerfonden stöder du enklast via http://www.barncancerfonden.se/

Inga kommentarer: