måndag 20 juli 2009

Hemma!!!


Tänk så skönt det kan vara att vara hemma. Inte så vi inte vill åka bort igen, men ni förstår nog vad jag menar. Sova i sin egen säng. Barn som sover där de ska, i princip, T på en madrass inne hos oss halva natten, men sova gott verkade hon i alla fall göra.

Lillasyster som vaktat hus, blommor, katter och fiskar hade skött sig exemplariskt. Alla blommor levde. Hälften av fiskarna levde, (bra- bara hälften kvar Y!!) dessutom var det städat, gräsmattan klippt och frukostmat i kylen! Tack, tack!Adrian, den lille vännen är inte direkt känd för att ta det varsamt när han ska fram någonstans. Så heller inte igår. Innan vi åkte från Jönköping passade han på att spräcka ögonbrynet genom att snubbla rakt in i en av fjädrarna på sängen(?!) Vi tejpade ihop honom hjälpligt och stoppade blodflödet, sedan åkte vi hem. Börjar bli väldigt luttrade och hade stora apoteket med oss, lite oroliga kände vi oss ändå idag när det såg ut att glipa fult. Ringde dagvården som ville att vi skulle komma in så de fick titta på det och tejpa om det. Johan och Adrian åkte in på förmiddagen, men de tyckte att det såg ok ut och att det var bättre att det fick läka istället. Ett ärr till blir det väl oavsett vilket.

Under tiden var jag, Tyra och Ylva mycket produktiva. Passade på att baka, och eftersom jag har en ärftlig ådra som gör att jag inte kan baka bara lite så bakade jag mycket. Två filmjölkslimpor. En och en halv liter olivbröd. En liter kanelbullar och en ny sorts chokladkakor.

Senare på eftermiddagen kom familjen Hall och provsmakade. Tyra var väldigt lycklig över att åter ha barn i samma ålder att leka med. Adrian adopterade både barn och föräldrar i familjen och var mycket förgrymmad när de efter korvigrillning till kvällsmat ville börja dra sig hemåt igen. Nu sover det två trötta och glada barn - än så länge i varsin säng i varsitt rum.

Inga kommentarer: