söndag 29 mars 2009

Minisemester alternativt rymning

Trötta på att det enda vi planerar att göra tillsammans har med sjukhus att göra och allmänt irriterade på varandra väder vatten och vind bestämde vi oss hastigt för att göra något helt annat. Lördag efter lunch satte vi oss i bilen och åkte till Norrköping. Jag har ju bott där i rätt många år - för många år sedan, så för mig blev det lite nostalgi. Vi bokade in oss på ett familjerum centralt och hittade en lagomt folktom restaurang där vi fick lite kvällsmat. Trevligt!
Eftersom det inte är meningen att saker och ting ska vara alldeles enkla så började T att gnälla lagom till kvällsmaten. Tillbaka på hotellet kunde vi konstatera att hon hade 38,5 i feber. Hon hade hostat lite tidigare på dagen, men eftersom förkylningarna ständigt byter av varandra brydde vi oss inte så mycket om det. I ärlighetens namn brydde vi oss inte jättemycket när vi fick febern konstaterad heller, luttrade är vi väl nuförtiden, och rustade för virus. Hon fick panodil, hostmedicin och godis - sen sov hon hyfsat hela natten och vi med. Hotellfrukost bestående av vattenmelon och kakor är väl inte riktigt rätt enligt nutritionsläran, men, men. Det får bli gröt en annan dag. Resten av dagen har vi tagit det lugnt, promenerat runt i stan och gjort lite av varje. Under eftermiddagen bar det hemåt igen och nu sover både T och A. T kommer väl få vara hemma från förskolan ett par dagar, men vi ska ändå in till dagvården för provtagning imorgon så jag tänkte försöka "smita" med henne för att se att det inte är något annat än en av alla dessa oräkneliga förkylningar som man tydligen måste genomgå för att bli en rik och lycklig människa framåt 30-årsåldern.
Johan laddar inför första skoldagen på nästan exakt ett år. Nu håller vi tummarna för att han ska få bli klar med den här kursen, efter det ska jag sova i några veckor. Det blir i juni det. Tror i alla fall att det var nyttigt med lite annan luft, farmförallt att åka någonstans utan ett inbokat sjukhusbesök!

2 kommentarer:

Hannah sa...

Ah, vad skönt det låter att byta miljö! Att bo på hotel och äta vattenmelon låter som en dröm - vad blir det nästa helg, kan vi följa med!? Vi kom bara så långt till Karlstad och en farlig dyrt köksbutik - det skrämde så mycket att jag fick feber dagen där på! Hannah + co xx

LaufeLille sa...

haha, ja ett kök kan kosta många hotellnätter.... VArt tycker du vi ska åka? Tyra säger så fort hon inte tycker att vi vill precis samma sak. "Mamma, jag saknar Benjy" Hmmmm, får hon göra precis som hon vill för honom tro? :-)