fredag 6 mars 2009

Penicillin för hela slanten

Så var snart hela familjen uppe i högkostnadskort på apoteket. Inte Johan, han är inte användare av några medicinska preparat utom whiskey och det får man ju inte riktigt räkna med ännu. Igår hade vi ett familjebesök på dagvården då både Tyra och jag också fick en dunderkur penicillin. Vi har båda haft feber och både hosta och snuva ett tag och har antagligen "luftrörsinfektion". Bara det blir bra är jag nöjd.

Adrian får stå kvar på sitt penicillin trots att man inte riktigt vet om det är den infektion han verkar ha i luftvägarna som ställer till det mest just nu. Han har förutom det bakterier i sin port (centrala infart) och med största sannolikhet kommer vi behöva ta bort den under nästa vecka i Göteborg. Om det kommer bli någon ny eller ej är oklart just nu. EBV viruset som gjorde att vi fick tre veckor i Göteborg när det upptäcktes har dessvärre också tagit ny fart trots att han nu står utan sin avstötningsmedicin och borde ha bättre möjlighet att bekämpa detta. Vad som kan göras åt det är väldigt oklart i ett nuläge men det är väldigt obehagligt. Vi väntar besked från Göteborg idag eller måndag om hur de vill gå vidare.

Annars avvaktar vi och hoppas på att allt snart ska lugna sig lite så vi kan få lite ro ett par veckor. Grundtanken är att Johan ska hoppa på sin utbildning igen nästa delkurs men som det ser ut nu är det väldigt osäkert om det är genomförbart. Än så länge är det åtminstone med i grundplaneringen. Vårt liv fungerar med en grundplanering, en ändrad planering och i slutändan en verkligheten just här och just nu. Den sista stämmer tyvärr sällan överens med grundplaneringen. Vårt primära mål är att nå dit, med lite enklare ändringar då och då. Det skulle kännas väldigt bra!

1 kommentar:

Anonym sa...

Kikar in. Låter som att ni skulle behöva få wiskey på högkostnadskort :(

EBV är skit. Vet att det var en pojke som hade problem med det efter sin BMT. Där tog man antikroppar mot EBV från hans mamma och gav honom. Vet inte om det funkar efter levertransplantation?
Håller alla tummar.
Kramar