tisdag 30 juni 2009

Kort inlägg i värmen om Göteborgskontrollen.

Göteborgsresan blev rätt så jobbig. Det var riktigt varmt och trots att ha laddat med både kylväska,dricka och kaffe för att hålla oss vakna var det jobbigt. Normalt sett känns det överkomligt och det blev ju bra bara vi kom fram. Vårt favorithotell kan inte nog framhållas. Allt fungerar bara så perfekt!



Något som inte fungerade däremot var provtagningen. E var på semester och, ja, vad ska man säga. Det fick väl ett provrör efter en halvtimme och ett par sjuksköterskor senare. Därefter började det pratas om dormicum (lugnande) men då kom tack och lov vår läkare in och prioriterade om proverna. Det mesta kan tas kapillärt. En del var inte sååååå viktiga just nu, hur som helst det ordnade sig till slut. Ordentligt svettiga, irriterade och försenade sprang vi iväg till lungröntgen. Stackars Tyra fick bara hänga på och i bästa fall intressera sig för några knappar någonstans. Vid röntgenundersökningen fick vi hålla Adrian så hårt så han har blåmärken på höfterna idag och göra om det någon extra gång. Han var som man ju kan förstå inte på bästa humör efter provtagningen tidigare. SEN fick vi gå in till Ultraljudet en liten bit bort. Först såg det ut som även den proceduren skulle krångla, men tack vare en mycket lugn och pedagogisk läkare slutade det hela med att Adrian somnade på ultraljudsbordet efter att ha kollat in att doktorn verkade okej.

Därefter var det bara kvar att träffa vår läkare för sedvanlig rutinundersökning och allmän diskussion om hur den närmsta framtiden ska set ut. (i form av provtagning och kontroller och vart de ska genomföras)

Hon verkade nöjd med Adrians utveckling och glesade ut provtagningstillfällena. Tanken nu är att varannan vecka i Karlstad ska räcka. Och varje eller möjligen varannan månad i Göteborg. Känns skönt, men samtidigt lite skrämmande. Å, andra sidan skulle det vara något har vi ju numera direktnummer till dem vi behöver. Så - positivt med andra ord!
Har inte fått några provsvar ännu, men skulle få dem under morgondagen, försöker träna på att se det också positivt. Telefonen har inte ringt, skulle det vara något att bekymra sig över hade den gjort det.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad sägs om den där kvällsdopp? / H x