onsdag 7 maj 2008

Det är varmt i Göteborg!!














Hemma med för den delen, sommarvärmen har visst redan tittat hit. Puh! Det är ju jätteskönt när man sitter hemma på altanen och inte behöver göra något annat, men att sitta i en bil utan AC det är inte skönt.

Nu är vi i alla fall framme i Göteborg och det känns bra. Har fått information om operationen imorgon. Meningen är att han ska sövas runt tio, men vi börjar bli rutinerade vad det gäller tidsplanering och sövning. I vilket fall som helst är han fastande från och med kl 06 imorgon så det blir till att ställa klockan och gå upp och sonda i så mycket välling det bara går, för att undvika en sur och grinig liten kille om det drar ut på tiden. Det kommer som jag tidigare nämnt att bli en venport istället för en CVK och det verkar bra, enklare att bada med och inga sladdar som går att fastna i. Dock är operationen lite större än vid inläggning av CVK så det blir ett par långa timmars väntan imorgon.

Det där med mat är en annan sak nuförtiden. Efter att ha slutat amma efter 8,5 månaders helamning (nästan) får Adrian nu bara mat genom sond. Det är inte så att erbjudande om annan mat saknas, men det enda han nu öppnar munnen för är glass, idag har han också smakat på ett mariekex doppat i chokladsås, tänk vad man kan bli lycklig för nya saker nuförtiden! Han äter något!!! Å andra sidan är det inte så konstigt att han inte har velat äta med tanke på hur han sett ut i munnen med alla blåsor och svampinfektioner. De börjar bli bättre, men nu är det ju dags för nästa omgång med cytostatika, så risken att han börjar med tallriksmodellen imorgon är nog inte överhängande... :-)
Kan också passa på att ge Försäkringskassan lite goda vitsord, man brukar jämt höra om hur krångliga de är att ha och göra med, långa handläggningstider osv. Vi måste ha haft tur, för i veckan fick vi hem att alla papper är godkända, jag var tvungen att ringa och dubbelkolla för säkerhets skull (kontrollbehov!!!!) och det stämde. Tack för det!


Nu har Adrian somnat, han har de sista dagarna varit väldigt pigg och glad. Jätteskönt att se, han pratar och skrattar och busar. Tyra är den absolut största idolen och när han vaknade imorse låg hon i min säng och kikade på honom i spjälsängen. Större leende än det hon fick har jag nog inte sett, för att inte tala om glädjetjutet. För Tyras del är idolskapet lite mer kluvet, det är uppenbart att hon gillar lillebror, men hon tycker nog att han hamnar lite väl mycket i fokus nuförtiden, och det kan man ju ha viss förståelse för.







Inga kommentarer: