torsdag 22 maj 2008

Åter till rum Igelkotten

Tillbaka i Göteborg där rum Igelkotten på Ronald Mcdonald stod kvar till vårt förfogande. Det är bra, för det är ett lite större rum, med egen TV. Johan var glad eftersom det var fotboll, fast vi inte kom fram förrän mitt i natten, och klockan hann bli ett innan vi somnade. Adrian sovit hela natten och var pigg imorse till skillnad från sina mörbultade föräldrar.
Vi lade bedövningssalva på venporten och traskade upp till sjukhuset. De satte nål och uppvätskningsdropp direkt och cytostatikan efter tre timmar, så allt går planenligt. Adrian mår väldigt illa och har antagit en ljusgrön färg. Han får mediciner emot detta, men de hjälper halvdant.
Träffade läkaren (en ny) som var nöjd med alla prover. AFP värdet var nu nere på 4000 och sjunker. Efter denna omgång har vi ett uppehåll på tio dagar. Då ska magnetröntgen göras och det är då det verkliga avgörandet för fortsatt behandling kommer. Om det går som de hoppas och förväntar sig kommer allt i lungorna och vara borta, i annat fall blir det en omvärdering av cytostatikamedicinerna och troligtvis lägger man till ytterligare en medicin. Nu håller vi alla tummar för att man slipper det, eftersom det skulle ta ner immunförsvaret ytterligare och operationen är bäst att göra när hans värden är "så bra som möjligt".

Här i Göteborg är det sommarvärme idag, och vi ska ta en varsin promenad här i kvällningen är tanken. Sist gick jag igenom koloniområdet som ligger alldeles härintill och kikade lite på alla ambitiösa människor och jättefina trädgårdar. Tror att det får bli den turen idag också. Nu ska jag gå ut och lösa av Johan som tittar på fiskarna med Adrian för femtonde gången idag, det är mycket mer fascinerande än TV och Johan har inlett "kampanj akvarium". Det kan nog bli kortlivade fiskar med tanke på vårra tre hungriga katter.... om man inte skulle ha dem i akvariet då förstås, utan vatten naturligtvis...hmm..... det måste väl ändå ses som en kompromiss, Johan får sitt akvarium, vi slipper vattenskador och vet samtidigt vart katterna håller hus. Perfekt!

Inga kommentarer: