fredag 2 maj 2008

Fredagsmys

Så var det dags för fredagsmys. Jag och Adrian myser framför "Så ska det låta", Adrian med lite morfin och jag med en kopp kaffe och alvedon. Tyra och Johan myser på hemmaplan, känns som om det vore skönt med permission snart så vi kan få en gemensam kväll, det börjar kännas att det var ett tag sedan.

Tyra har idag för första gången i sitt liv varit hos frisören och klippt sig. En mycket stor händelse!! Hon var jätteduktig, och tyckte att hon blev väldigt fin, vilket hon naturligtvis blev, ska se om det går att föreviga henne så ni också får se resultatet imorgon.

Adrians dag har varit ganska tuff, hans blodvärde hade gått ner så det var dags för ny blodtransfusion. Maten får han fortfarande inte behålla, just nu försöker vi sonda i honom 20 ml varannan timme, det har fungerat åtminstone tre gånger i följd nu. Dessutom hade det kommit svar på några av blododlingarna som gjorts för att försöka ta reda på varför hans feber inte vill vända och det var bakterier i en av dem, så för att mota dessa har han nu fått ytterligare en sorts antibiotika. Den har orsakat klåda och utslag..... suck. Stackars liten. Men han är en kämpe, vinkar åt alla sköterskor och blev som tokig när Tyra var här och hälsade på förut. Hon är den STORA idolen, han fullständigt viker sig och skrattar högt när hon gör konster. Tyra blir naturligtvis uppmuntrad och visar ännu fler nummer ur sin repertoar. Våra rumsgrannar undrade nog vad som hände här i eftermiddags.
Vi var ju väldigt glada igår för att det verkade som om de vita blodkropparna var på väg tillbaka, men idag var provresulaten åter 0 så vi får avvakta lite till och hålla tummarna för att de skyndar sig tillbaka, det börjar bli hög tid nu inför nästa behandling på torsdag...


Nu sitter jag och somnar, så det är nog bäst att passa på att försöka sova lite. Det där med sömn är lite si och så numera, jag som alltid har tyckt att Johan är konstig som kan somna hur som helst och var som helst börjar förstå. Häromnatten stod jag bredvid nattsköterskan när hon gav Adrian morfin och känner plötsligt hur golvet gungar till. Jag stod upp och somnade......
God Natt! :-)

1 kommentar:

antfarm sa...

Hej på er hela familjen! Vilken bra ide att starta en blogg. Han ser ju glad och go ut lille Adrian.

Ta hand om varandra.

Kramar/åsa